Заборонять розваги. МОЗ запропонує Кабміну ввести карантин вихідного дня
УНІАН

Міністерство охорони здоров'я запропонує Кабінету Міністрів запровадити карантин вихідного дня. Відомство хоче, щоб у суботу та неділю працювали лише продуктові магазини, аптеки й ветеринарні аптеки, транспорт та автозаправки. Таким чином МОЗ планує «розірвати ланцюг» передачі COVID-19.

Про це очільник МОЗ Максим Степанов розповів на брифінгу.

У своїй промові міністр підкреслив, що МОЗ не пропонуватиме ввести повний карантин, бо малому та середньому бізнесу буде важко його перенести. Тому пропозиція міністерства — карантин вихідного дня з опівночі суботи до опівночі понеділка.

«Що стосується ресторанів, кафе, інших закладів громадського харчування — щоб вони працювали виключено «на винос». Що стосується решти магазинів, торгово-розважальних центрів — ми рекомендуємо, щоб вони у суботу й неділю були зачинені. Це стосується і решти розважальних закладів, розважальних подій, щоб вони у суботу й неділю не відбувалися», — зазначив держслужбовець.

У МОЗ сподіваються, що такий підхід допоможе «збити хвилю» поширення COVID-19.  Міністр підкреслив, що у такий спосіб Україна уникне повного карантину. На подібний локдаун вже повторно пішла низка європейських країн.

Без «зелених» та «жовтих» зон

З 9 листопада в Україні не залишилося «жовтих» і «зелених» зон захворюваності на COVID-19. Тепер вся країна перебуває у «помаранчевій» і «червоній» зонах, повідомив міністр Кабміну Олег Немчінов у Telegram.

Наразі у «червоній» зоні знаходяться Житомир, Ужгород, Запоріжжя, Чернівці, Чернігів, Хмельницький, Харків, Суми, Рівне, Полтава, Миколаїв та Івано-Франківськ.

Решта обласних центрів — у «помаранчевій» зоні.

Chas News повідомляв, що очільник МОЗ вимагає ВР підтримати штрафи за відсутність масок. 

Раніше ми писали, що у МОЗ назвали попередню вартість вакцини від коронавірусу з Китаю та США.

Жодних сосисок та солодкої газировки. МОЗ запропонувало нові норми харчування в школах