Прем’єр Вірменії подав у відставку задля дострокових виборів
Getty Images

Прем’єр-міністр Вірменії Нікол Пашинян подав у відставку для того, щоб у країні можливо було провести дострокові вибори.

Про це повідомляє «Радіо Азатутюн», посилаючись на слова Пашиняна.

«Сьогодні я подаю у відставку з посади прем’єр-міністра Вірменії задля реалізації рішення про дострокові парламентські вибори 20 червня», — наголосив він.

Згідно з Конституцією, для розпуску парламенту необхідно, щоб законодавчий орган двічі відхилив кандидатуру прем’єра. Саме тому Пашинян двічі технічно внесе свою кандидатуру, щоб її відхилили.

Потім вже Нацасамблею можна було розпустити для оголошення дострокових виборів. Пашинян продовжить виконувати обов’язки прем’єра до виборів. Після них він знову буде кандидатом від своєї політсили на посаду очільника уряду.

«Якщо люди вирішать, що я повинен піти як прем’єр — я ухвалю це рішення. Якщо ж люди вирішать, що я маю залишитись, я залишуся», — заявив він. 

Раніше Пашинян оголосив, що планує провести дострокові вибори 20 червня після зустрічі з президентом Арменом Саргсяном та двома парламентськими фракціями.

З кінця лютого політична криза у Вірменії поглибилася, адже військові Генштабу виступили із заявою за звільнення прем’єра Нікола Пашиняна.

Chas News повідомляв, що Пашинян в квітні піде у відставку з посади прем'єра Вірменії. 

Прем'єр-міністр Вірменії пообіцяв повернути країни до напівпрезидентської форми правління