Президент Хорватії назвав Україну «корумпованою державою», якій «не місце в НАТО»
Getty Images

Зоран Миланович, президент Хорватії, заявив, що Україні «не місце в НАТО», адже вона є «однією з найкорумпованіших держав світу».

Голова держави попередив, що його країна не братиме ніякої участі у вирішенні конфлікту Росії з Україною, повідомляє Jutarnji list.

Президент додав, що НАТО нарощує свою присутність, але його країна тут ні до чого і виведе з регіону «останнього хорватського солдата», якщо відбудеться ескалація.

«Хорватії треба втекти від цього, як від пожежі. Коли є вогонь — зачини двері. Хорватія не буде в цьому пожежником», — заявив Миланович.

Президент також розкритикував свого прем’єра Андрія Пленковича за його візит до України. Він заявив, що це погано позначилося на стосунках Росії та Хорватії.

«Нехай Пленкович погрожує Росії скільки завгодно. Крім того, що він двічі відвідував Україну, він не знає, що відбувається», — заявив Миланович.

Напередодні командувач ВМС Німеччини також заявляв, що Україна не може вступити в НАТО та ніколи не поверне Крим. Після цього його звільнили з посади.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини та публікує дивовижні історії. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

ПАРЄ очолить політик, який ініціював зняття санкцій з делегації Росії