Президент Мексики відмовився їхати на саміт у Саудівській Аравії щодо України без участі росії

Президент Мексики Андрес Мануель Лопес Обрадор відмовився їхати до Саудівської Аравії на переговори щодо мирного плану президента Володимира Зеленського, якщо на них не буде представників росії.

Про це повідомляє Reuters.

«Якщо і Україна, і росія погодяться шукати рішення для досягнення миру, ми візьмемо участь», — заявив він.

При цьому Лопес Обрадор назвав війну в Україні «ірраціональною».

«Ми не хочемо, щоб російсько-українська війна тривала, це дуже ірраціонально. Єдине, що від нього виграє, — це військова промисловість», — сказав президент Мексики.

Саміт у Саудівській Аравії: що відомо

Американська газета The Wall Street Journal з посиланням на джерела повідомила, що на 5-6 серпня у саудівському місті Джидда заплановані переговори між Заходом, Україною та ключовими країнами, що розвиваються. Участь у них мають взяти посадовці Індонезії, Єгипету, Мексики, Бразилії, Чилі, Замбії та інших країн. Британія, ПАР, Польща та ЄС підтвердили свою участь.

За даними видання, на зустрічі Захід зоче заручитися підтримкою великих країн, багато з яких дотримуються нейтралітету щодо війни росії проти України.

Згодом зустріч підтвердив голова Офісу президента Андрій Єрмак. За його словами, на переговорах будуть обговорювати «формулу миру» Володимира Зеленського.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

«Це доказ для МКС»: у росії заявили, що вивезли 700 тисяч дітей з України