Президент підписав указ про звільнення строковиків у запас

У четвер, 7 березня, президент Володимир Зеленський підписав указ про звільнення в запас військовослужбовців строкової військової служби.

Указ опубліковано на сайті президента.

Документ набирає чинності з дня публікації.

Перше звільнення у запас військовослужбовців строкової військової служби має відбутися у квітні-травні 2024 року

Глава держави постановив звільнити військових-строковиків в запас у квітні-травні 2024 року. Закон щодо цього зазначає, що це стосується тих військовослужбовців, термін служби яких закінчився під час воєнного стану та був продовжений понад установлені строки.

Нагадаємо, 26 лютого 2024 року президент Зеленський підписав закон про демобілізацію строковиків. Згідно з документом військові-строковики, строк служби яких закінчився під час воєнного стану і був продовжений понад встановлені строки, звільняються з військової служби в запас. Відстрочка від мобілізації для таких військових становитиме 12 місяців. 

З 1 серпня 2023 року військові строкової служби, у яких закінчується строк служби за призовом, можуть добровільно мобілізуватися і перейти в статус мобілізованих із відповідними правами, підпорядкуванням і порядком служби.

Раніше Chas News розповідав, як звільнитись із ЗСУ за сімейними обставинами.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Зеленський підписав закон про демобілізацію строковиків