Президент України звільнив генерального директора «Укроборонпрому» Айвараса Абромавичуса
Укроборонпром

Президент Володимир Зеленський указами від 6 жовтня звільнив Айвараса Абромавичуса з посади гендиректора державного концерну «Укроборонпром» та призначив в.о. гендиректора концерну Ігоря Фоменка.

Раніше Фоменко обіймав посаду заступника гендиректора з виробництва. Про звільнення та призначення йдеться в указах Зеленського №422/2020 та  №423/2020.

«Звільнити Абромавичуса Айвараса з посади генерального директора Державного концерну «Укроборонпром», — зазначено у першому указі.

«Призначити Фоменка Ігоря Олександровича виконуючим обов’язки генерального директора Державного концерну «Укроборонпром», — йдеться в другому указі.

Айварас Абромавичус — український політик та інвестиційний банкір литовського походження. З 12 червня 2019 року — член Наглядової ради, згодом — керівник Укроборонпрому. З 1 вересня 2019 р. він був на посаді гендиректора «Укроборонпрому».

Раніше заступник гендиректора «Укроборонпрому» Мустафа Найєм повідомляв, що Абромавичус написав заяву про звільнення.

Також посли країн «Великої сімки» нагадали Україні про необхідність дотримуватися принципів Організації економічного співробітництва та розвитку (ОЕСР), обираючи керівників концерну «Укроборонпром». Згідно повідомлення «Європейської правди», заяву про це посли оприлюднили в Twitter.

Тим часом, як ми повідомляли раніше, віцепрем'єр та міністр з питань стратегічних галузей промисловості України Олег Уруський розповів подробиці авікатастрофи військового Ан-26 під Харковом.