Президент Вірменії Саркісян подав у відставку після чотирьох років на посаді

Армен Саркісян, президент Вірменії, подав у відставку 23 січня.

«Я довго думав і вирішив піти з посади президента республіки після активної роботи близько чотирьох років», — мовиться у заяві політика на сайті президента.

Саркісян запевнив, що його рішення зовсім не емоційне та пояснив його. «У президента немає необхідних інструментів для впливу на радикальні процеси внутрішньої та зовнішньої політики у цей непростий для країни та народу час», — заявив він.

Саркісян наголосив, що у важкий для держави період потрібна національна єдність, а інститут президентства не повинен бути об'єктом пліток і теорій змови.

Також політик заявив, що він сам, а в окремих випадках і його сім'я ставали мішенню «різних політичних груп».

«Останніх цікавлять не так досягнення президентського інституту на благо країни, як моє минуле, різні теорії змов та міфи», — йдеться в заяві.

Армена Саркісяна обрали президентом Вірменії у березні 2018 року. З 2015 року країна перейшла на парламентську форму правління, за якою повноваження президента є виключно представницькими. 

Раніше Chas News писав, що уряд Казахстану пішов відставку на тлі масових протестів, але президент вже призначив новий.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини та публікує дивовижні історії. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Вірменія перемогла на дитячому «Євробаченні», а Україна посіла шосте місце (відео)