У Казахстані призначили новий уряд та почнуть виводити миротворців ОДКБ
Getty Images

Касим-Жомарт Токаєв, президент Казахстану, заявив, що з 13 січня миротворчі сили ОДКБ почнуть залишати країну. Влада запросила їх для придушення масових протестів у державі.

За словами президента, військові завершили свою основну місію, повідомляє ВВС.

Токаєв додав, що без миротворців влада могла втратити контроль над найбільшим містом Казахстану Алмати, де в період протестів загинуло найбільше людей.

Також країна отримала новий уряд на чолі з 49-річним Аліханом Смаіловим, який раніше був міністром фінансів. Першим віце-прем'єром країни став Роман Скляр, міністром енергетики — Болат Акчулаков.

«Призначити Тлеуберді Мухтара Бескенули заступником прем'єр-міністра — міністром закордонних справ Республіки Казахстан, Бектанова Мурата Карибайовича — міністром оборони Республіки Казахстан, Тургумбаєва Єрлана Заманбековича — міністром внутрішніх справ Республіки Казахстан», — йдеться в указі Токаєва.

Раніше Chas News писав, що Володимир Путін під час онлайн-засідання ОДКБ забув ім’я Касима-Жомарта Токаєва, президента Казахстану, та вигадав йому нове.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини та публікує дивовижні історії. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Про російського мільярдера в Казахстані подумали, що він терорист