Президент Вірменії заявив про неминучість позачергових виборів до парламенту
Пресслужба Міноборони Вірменії

Президент Вірменії Армен Саркісян проконсультувався з парламентськими та позапарламентськими силами, громадськими організаціями. За результатами зустрічей політик вирішив, що позачергові вибори до Національних зборів є неминучими як і відставка уряду.

Про це повідомляє вірменська служба «Радіо Свобода», посилаючись на заяву очільника держави.

«Абсолютна більшість учасників зустріч погодились в одному питанні: відставка чи припинення повноважень прем’єр-міністра у відповідності до Конституції і дострокові парламентські вибори», — заявив Саркісян.

Нагірний Карабах залишила понад половина жителів, заявила влада Вірменії

Президент наголосив, що всі політики повинні відповідально поставитися до його пропозиції, щоб країна якнайшвидше вийшла з кризи.

Передісторія

27 вересня Міноборони Азербайджану заявило про початок військової операції на всій лінії зіткнення в зоні карабахського конфлікту. Зі свого боку, прем’єр Вірменії Нікол Пашинян заявив про напад на невизнану Нагірно-Карабахську республіку з боку Азербайджану.

Chas News повідомляв, що 11 листопада у Єревані тисячі людей зібралися на мітинг з вимогою відставки прем’єра Нікола Пашиняна. Раніше він підписав угоду про припинення війни у Нагірному Карабаху. Пашинян заявив, що влада Вірменії підписала угоду, щоб уникнути колапсу в регіоні.

Президент Азербайджану Ільхам Алієв наголосив, що Вірменія має до кінця місяця вивести війська з Карабаху

Росія на Донбасі вербувала «миротворців» для місії у Нагірному Карабасі — розвідка