Президента банку «Аркада» підозрюють в розтраті більше 22 млн грн
Finclub

Правоохоронці повідомили про нову підозру колишнього очільнику правління банку «Аркада» Костянтину Паливоді. Його підозрюють у розтраті 22,7 млн грн.

Про це повідомила пресслужба СБУ та пресслужба Київської міської прокуратури у Facebook.

«За матеріалами Служби безпеки України повідомлено про підозру ексголові правління одного з комерційних банків у розтраті мільйонів гривень вкладників», — зазначили прессекретарі Служби безпеки України.

Правоохоронці не назвали ім’я підозрюваного. Проте за інформацією «Української правди», це саме Костянтин Паливода.

За даними слідства, ексголова правління разом з двома поплічниками організував та налагодив механізм розтрати коштів учасників фондів фінансування будівництва.

Видання пише, нібито реалізував дві програми лояльності із залученням коштів фондів фінансування будівництва. Потім підставні особи не виконали акційні програми. Саме через це банк розірвав договори інвестування та безпідставно повернув їм 22,7 млн грн. Це в десять разів перевищує суму інвестованих ними коштів.

«Схема виведення коштів полягала у тому, що при інвестуванні враховувалась акційна вартість квадратного метра, а після розірвання договорів кошти повертались за ринковою вартістю квадратного метра, тобто 10 разів вищою», — підкреслила речниця Київської міської прокуратури Надія Максимець у коментарі ЗМІ.

Наразі прокурорами хочуть обрати підозрюваному запобіжного заходу у вигляді домашнього арешту.

У вересні 2020 року правоохоронці повідомили про підозру президенту банку «Аркада» Костянтину Паливоді у привласненні 50 млн грн.

Тоді суд заарештував Паливоду на два місяці, але згодом змінив запобіжний захід на домашній арешт. Наразі банк «Аркада» ліквідують.

Chas News повідомляв, що Нацбанк ухвалив рішення відкликати ліцензію банку «Аркада».

Печерський райсуд зняв арешт з найбільшого активу банку «Аркада» — головного офісу