Придбаний фондом Притули супутник допоміг виявити 2600 одиниць техніки окупантів — ГУР

Завдяки супутнику ICEYE, який придбав благодійний фонд Сергія Притули, вдалося провести космічну розвідку 150 районів розташування окупантів.

Про це повідомляє Головне управління розвідки Міноборони.

При цьому розвідані районі розташовані як на окупованих територіях, такі і території росії та її союзників.

Загалом виявлено та підтверджено близько 2600 одиниць військової техніки. Зокрема: танки, САУ, ББМ, вертольоти, ОТРК «Іскандер», ЗРК «С-300», ЗРГК «Панцир-С1», ворожі РЛС, понтонні переправи, катери та намети у місцях розташування підрозділів ворога.

Отримані за допомогою супутника дані дозволили ефективно визначати приховане розміщення ворога у лісових насадженнях, за будь-якої погоди та вночі.

«Це стало можливим завдяки співпраці з БФ Сергія Притули, який передав у розпорядження українських розвідників супутник ICEYE, а також контрактний доступ до бази даних сузір’я SAR-супутників», — зазначили в ГУР.

Нагадаємо, 22 червня Сергій Притула оголосив про плани зібрати за 7 днів 500 млн грн на купівлю трьох Bayraktar ТВ2. Проєкт отримав назву «Народний Байрактар». Станом на 24 червня на рахунок фонду постипило 600 млн пожертв і збір було закрито.

У результаті компанія Baykar вирішила надати три безпілотники у якості подарунку, а зібрані кошти витратили на купівлю супутника фінської компанії ICEYA. За умовами угоди, один супутник перейшов у власність України і повністю працює на потреби нашої оборони, ще майже два десятки залучаються, коли є необхідність.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Резніков розповів, як «народний супутник» ICEYE допомагає нищити окупантів