«Примітивний фейк»: У ГУР відреагували на відео, де нібито український військовий стріляє по авто жінки з дитиною

Відео, у якому невідомий в українській військовій формі нібито стріляє по цивільному авто жінки з дитиною — російський фейк.

Про це повідомили у ГУР Міноборони України.

Відповідний ролик поширили у російських ЗМІ та соцмережах. Постановчі кадри нібито зафіксували з реєстратора в авто жінки. На відео кримська татарка, яка знаходилась за кермом, розмовляє з українським військовим.

«Це сфабриковане відео виявилося черговою невдалою й огидною спробою ворожої ІПСО, як і попередні пропагандистські спроби рашистів дискредитувати ЗСУ. Росіяни намагаються і далі очорнити воїнів ЗСУ, показати їх жорстокими й неадекватними, а також створити конфлікт із представниками мусульманської спільноти», — зауважили у розвідці

Про те, що відео фейкове свідчить:

  • Ролик відзняли на окупованій території між Донецьком і Макіївкою: поворот із окружної дороги стрільбище днр;
  • Його оприлюднило джерело під назвою «Юрий Алексеич Z V»;
  • На автівках ЗСУ можна зустріти суцільні хрести, а на відео видно хрести Вермахту; 
  • Відеореєстратори в Україні заборонені;
  • Кузов автівки на відео виготовляють тільки у рф та ніколи не поставляли до України;
  • Росіянам не вдалося якісно змонтувати відео, зокрема, на 1:35 не чути пострілів військового, звуку розльоту гільз та звуку закриття вікна машини.

У розвідці зазначають, що несправжність помітили навіть низка російських пропагандистів, Telegram-каналів і лідерів думок. Крім того, міноборони рф поширило та звинуватило українців у «нацизмі», але швидко його видалило.

Раніше Chas News розповідав, що таке ІПСО та як росія використовує їх у війні проти України

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.