Притула видалив відео з байрактарами: вони виявилися не «народними» (оновлено)

Волонтер Сергій Притула показав, як три «народних байрактари» знищують російську бронетехніку.

Відповідне відео він виклав на свій сторінці у Twitter.

«Трясця», «Ковінька» і «Халепа» передають вітання!», — прокоментував Притула роботу ударних безпілотників.

Оновлено

Сергій Притула видалив відео із роботою безпілотників зі своєї сторінки. Натомість його благодійний фонд пояснив, що сталася помилка і насправді на кадрах були зображені інші українські «байрактари».

«Дорогі друзі, сталася прикрість, за яку хочемо попросити у вас вибачення. Сьогодні ми отримали відео роботи байрактарів від наших військових і оприлюднили його. Як виявилося, ми отримали частину відео з роботою інших українських байрактарів. Дякуємо всім, хто допоміг нам це виявити», — йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, 22 червня Сергій Притула оголосив про плани зібрати за 7 днів 500 млн грн на купівлю трьох Bayraktar ТВ2. Проєкт отримав назву «Народний Байрактар». Станом на 24 червня на рахунок фонду постипило 600 млн пожертв і збір було закрито.

У результаті компанія Baykar пообіцяла надати три безпілотники у якості подарунку, а зібрані кошти витратили на купівлю супутника фінської компанії ICEYA.

На початку вересня стало відомо, що «народні байрактари» вже прибули до України. Вони отримали імена «Трясця», «Ковінька» і «Халепа».

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

У Туреччині «одягнули» «народні байрактари» у вишиванки (фото)