Проєкт Luminance: Ахметов замовив одну з найбільших у світі супер’яхт, але тепер хоче її продати
Супер’яхта Luminance на верфі у Бремені

Найбагатша людина України, власник компанії СКМ Рінат Ахметов планує продати свою недобудовану супер’яхту, відому під кодовою назвою проєкт Luminance. Про це пише The New York Times.

Корабель після завершення будівництва має увійти у ТОП-10 найбільших у світі супер’яхт.

«За тонажем 475-футове  розкішне судно наближається до розміру «Москви», крейсера вмф рф, який затонув минулого місяця в Чорному морі», — пишуть жунралісти.

Супер’яхта Luminance на верфі у Бремені

Luminance будує німецька компанія Lürssen. Вона також побудувала «Шехерезаду» — супер’яхту, яку пов'язують з путіним. Проте яхта Ахметова на 15 футів (4,5 м) довша, ніж «Шехерезада» за $700 млн. Як відзначає NYT, цих коштів вистачило б на купівлю двох нових німецьких підводних човнів чи фрегату, які також допомагала будувати Lürsse.

Джок Мендоза Уїлсон, директор по зв'язках з іноземними інвесторами СКМ, повідомив журналістам, що контракт на будівництво супер’яхти уклали ще в 2018 році. За даними джерел NYT, будівництво тривало і після початку широкомасштабного вторгнення росії.

Однак тепер Ахметов вирішив її продати. «Враховуючи поточні обставини, ми розглядаємо можливість її продажу», — сказав Мендоза Уїлсон.

 супер’яхта Luminance

Коли саме та як саме продадуть яхту, поки невідомо. Однак, як кажуть джерела видання, найвигідніше це зробити після завершення будівельних робіт, яке заплановане на наступний рік.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

У порту Гамбурга арештували яхту Luna російського мільярдера Фархада Ахмедова