Програли, але не осоромились. Знекровлене ковідом «Динамо» лише в один м’яч поступилось «Барселоні»
Getty Images

Київське «Динамо» в третьому турі групового етапу Ліги чемпіонів програло на виїзді іспанській «Барселоні» — 1:2.

«Барселона» — «Динамо» — 2:1 (Мессі 5 пен., Піке 65 — Циганков 75)

«Барселона»: тер Штеген — Дест, Піке, Бускетс (Ленгле, 74), Альба — Пьяніч (Роберто, 59), де Йонг — Мессі, Педрі (Ален’я, 83), Фаті (Тринкан, 74) — Грізманн (Дембеле, 60).

«Динамо»: Нещєрет — Кендзьора, Забарний, Попов, Шабанов — Андрієвський — Циганков, Буяльський (Леднєв, 85), Шепелєв, Родрігес (Де Пена, 71) — Супряга (Вербіч, 71).

Напередодні виїзду до Каталонії тестування на коронавірус показало позитивний результат у кількох футболістів команди: Георгія Цитаїшвілі, Дениса Гармаша, Міккеля Дуелунда, Олександра Караваєва, Тудора Белуце та Миколи Шапаренка. Ще раніше на СОVID-19 захворіли основні воротарі Георгій Бущан, Денис Бойко та захисник Віталій Миколенко. Усі ці гравці перебувають на самоізоляції і не змогли допомогти «Динамо» в Іспанії.

Крім того, позитивний результат тесту виявився у асистента тренера Еміла Караса та чотирьох представників персоналу команди.

Зважаючи на це, фахівці прогнозували легку перемогу «Барселони» з великим рахунком. Проте кияни відіграли проти фаворита дуже пристойно. А за певних обставин і більшого везіння могли й взяти очки.

«Барса» дуже швидно забила. На 5-й хвилині Мессі реалізував пенальті за фол Попова на ньому самому. Але динамівці не розвалились, а 18-річний воротар Руслан Нещєрет спіймав кураж. За матч він зробив 12 сейвів.

Довелось попрацювати і кіперу каталонців Тер Штегену. Він шість разів рятував «синьо-гранатових» від голу. А одного разу взяття воріт «Барси» скасували через те, що перед цим м’яч покинув межі поля.

Вдруге «Барса» забила на 65-й хвилині — Піке головою відправив м’яч у кут. На 75-й відзначився на добиванні Циганков — 2:1.

У іншому матчі групи «Ференцварош» Сергія Реброва вдома програв «Ювентусу» — 1:4.

Положення команд після 3 туру: «Барселона» — 9 очок, «Ювентус» — 6, «Динамо» — 1, «Ференцварош» — 1.

А напередодні, як повідомляв Сhas News, «Шахтар» зазнав нищівної поразки від «Боруссії» з Менхенгладбаха — 0:6.