Прокуратура оголосила обвинувальний акт у справі про вбивство Шеремета

Шевченківський районний суд Києва перейшов до розгляду справи вбивства журналіста Павла Шеремета по суті. 28 вересня прокуратура оголосила обвинувальний акт у справі.

У залі суду прокурор зачитав скорочений обвинувальний акт трьом підозрюваним у вбивстві — медсестрі Яні Дугарь, лікарю Юлії Кузьменко та музиканту Андрію Антоненку. Слідство при цьому не встановило замовників і організаторів вбивства журналіста.

РБК-Україна цитує текст обвинувального акту про те, що підозрювані Андрій Антоненко, Юлія Кузьменко та Яна Дугарь нібито об'єдналися в злочинну групу й на замовлення невстановлених осіб вирішили вбити журналіста.

Слідство вважає, що Дугарь збирала інформацію про пересування журналіста, а Кузьменко та Антоненко заклали вибуховий пристрій під його машину.

Всі обвинувачені заявили, що заперечують свою провину в цьому злочині.

Захист Антоненка попросив суд змінити музиканту запобіжний захід на особисте зобов'язання й відпустити його з-під варти. Однак головуюча суддя Оксана Голуб зазначила, що клопотання щодо Антоненка ухвалили «залишити без задоволення».

Справа розглядається судом присяжних.

Нагадаємо, журналіст Павло Шеремет загинув в результаті вибуху автомобіля 20 липня 2016 в Києві. У його вбивстві підозрюють медсестру, військовослужбовця Яну Дугарь, лікаря і волонтера Юлію Кузьменко, музиканта Андрій Антоненко (гурт «Riffmaster») і подружжя Інну та Владислава Грищенків.

Слідство вважає, що Андрій Антоненко створив групу, щоб в її складі скоїти вбивство Шеремета. Прокуратура звинувачує його у приверненні до організації Кузьменко, військовослужбовця за контрактом Яну Дугарь та інших людей. У підозрі відзначається, що діяльність групи здійснювалася з чітким розподілом функцій, а Антоненко був її керівником.

25 серпня Шевченківський райсуд Києва призначив до розгляду справу щодо обвинувачених у вбивстві Шеремета. За авторозподілом було визначено троє основних присяжних та двоє запасних.

Тим часом засуджений на батьківщині політик Саакашвілі заявив, що повертається в Грузію. Там не проти і вже готують в'язницю.