Протест ФОПів у Києві. Мітингувальники штурмували Верховну Раду та штовхалися з поліцією (фото, відео)
УНІАН

У Києві пройшла акція протесту представників руху із захисту прав фізичних осіб-підприємців «SaveФОП». Через це в урядовому кварталі столиці частково перекрили рух.

Близько обіду мітингувальники зібралися під Верховною Радою та зламали паркан. Потім вони спробували штурмувати будівлю, повідомляє «Укрінформ».

На місці були також кілька сотень правоохоронців, які стримували учасників протесту. Між поліцейськими та мітингувальниками почалися сутички.

 

Боляче(

Posted by Yan Dobronosov on Tuesday, January 25, 2022

«Українська правда» пише, що поліція застосувала проти учасників акції сльозогінний газ. Ті, в свою чергу, бризкали газовими балончиками в правоохоронців та запалювали димові шашки і фаєри.

Протест ФОПів

ЗМІ повідомляли, що журналістів виводили з будівлі парламенту через підземний перехід.

Кількох протестувальників затримали. У поліції Києва розповіли, що на двох мітингувальників склали адмінпротоколи. Ті «провокували конфлікт у натовпі й не реагували на вимоги правоохоронців припинити протиправні дії».

Протест ФОПів

Близько 17:00 сутички під парламентом припинилися, але організатори заявили про намір продовжити акцію 26 січня.

Чому протестують ФОПи

Законодавство передбачає, що з 1 січня 2022 року всі ФОПи мусять використовувати касові апарати.

Цю норму планували запровадити у 2020 році, але через протести відтермінували. Тоді підприємці скаржилися, що неможливо вести бізнес з використанням касових апаратів під час карантинних обмежень.

Тепер ФОПи знову вимагають скасувати обов'язкове встановлення касових апаратів.  Данило Гетманцев, голова податкового комітету Ради, раніше обіцяв, що «жодного відкату цієї системи не буде».

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини та публікує дивовижні історії. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Ахметов за рік майже вдвічі збільшив свої статки та піднявся в рейтингу мільярдерів — Bloomberg