Протести польських фермерів: Зеленський запросив Туска та Дуду до перемовин на кордоні (відео)

Президент Володимир Зеленський запросив польського прем'єра Дональда Туска та президента Анджея Дуду провести переговори на спільному кордоні, щоб розв'язати проблему блокади.

Про це йшлося у спеціальному зверненні президента.

Зеленський наголосив, шо відносини з Польщею — безумовний пріоритет національної безпеки. А в ситуації, що сталася на кордоні, досі значно більше політики, ніж економіки.

«Ця історія з аграрною торгівлею тягнеться далеко не перший день, а багато місяців. Багато що сталося за цей час. Але всі бачать, що в ситуації досі значно більше політики, ніж економіки. І тільки в Москві зараз радіють. І коли наші українські водії стоять заблоковані на польських дорогах, це говорить про те, що політикам варто активізувати справжній діалог. На всіх рівнях», — заявив глава держави.

Президент України також доручив українському уряду найближчим часом, до 24 лютого, бути на кордоні між нашими державами. При цьому він закликав долучитися і польського прем’єра Дональда Туска, а також президента Анджея Дуду, щоб підтримати спільний діалог. 

За його словами, на кордоні буде глава уряду України, увесь уряд — від логістики до аграрного сектора, а також міністр оборони України, бо ця блокада на кордоні, на жаль, додає загроз і для постачання зброї нашим хлопцям на фронт.

Зеленський також наголосив, що він особисто також готовий бути на кордоні разом із українським урядом.

Нагадаємо, 20 лютого польські фермери на частині пунктів пропуску заблокували рух усіх видів транспорту.

21 лютого президент Володимир Зеленський на селекторній нараді обговорив ситуацію з блокадою польського кордону і заявив, що наступні кроки України будуть дуже скоро.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Польські фермери перекрили залізницю на кордоні та висипали зерно з вагона (оновлено)