Протидія COVID-19. На «Буковелі» закриють ресторани з 22 лютого
Pixabay

З 22 до 28 лютого на території гірськолижного курорту «Буковель»  закриють заклади громадського харчування. Влада запровадила обмеження через сплеск COVID-19 на Івано-Франківщині.

Про це розповів перший заступник начальника «Держпродспоживслужби» в Івано-Франківській області Микола Сендецький під час пресконференції.  

«Ми розділяємо «Буковель» на дві частини. До нашої компетенції входить контроль за закладами харчування. Вони не повинні були працювати під час локдауну і, аналогічно,  не мають працювати з 22 до 28 лютого», — зазначив він.  

За його словами, за дотриманням карантинного режиму на «Буковелі» стежитимуть додаткові групи фахівців. Вони щодня перевірятимуть заклади громадського харчування на території курорту.

«Носіння масок на вулиці, біля витягів, дотримання дистанції — компетенція поліції», — підкреслив Сендецький.

Всі, хто катається на Буковелі, мають захисні шоломи. Саме тому ймовірність захворіти там зменшується у рази, додали «Держпродспоживслужби».

Якщо ж люди проживають у готелі і сніданок входить до вартості проживання, то це не вважатимуть порушенням. Проте обід і вечерю відпочивальникам доставлятимуть у готельний номер або продаватимуть «на виніс».

Chas News повідомляв, що Кабмін продовжив карантинні обмеження в Україні до 30 квітня.

Івано-Франківську область закривають на жорсткий карантин через сплеск COVID-19