Протидія COVID-19. Степанова не влаштовують темпи вакцинації
Getty Images

Із 24 лютого в Україні прищепили від коронавірусу 19 118 людей. Кожного дня у державі вакцинують близько трьох тис. осіб. Проте міністр охорони здоров'я Максим Степанов не задоволений темпами вакцинації. Саме тому він скликає селекторну нараду з цього приводу.

Про це очільник МОЗ розповів під час брифінгу.

«Мене не влаштовують ці цифри. Я інше ставив завдання щодо темпів вакцинації, розуміючи, що ми каскадним шляхом розгортаємо цю вакцинацію. Можу сказати, що на кінець минулого тижня ми повинні були вийти на десять тисяч осіб на добу, яких ми повинні були вакциновувати, і далі збільшуючи цю кількість. Ми вийшли (на рівень) трішки більше трьох тисяч», — зазначив високопосадовець.

Чиновник підкреслив, що він вирішив втрутитися в ситуацію, щоб збільшити кількість вакцинацій на добу. 9 березня держслужбовець проведе селекторну нараду. У ній візьмуть участь голови обласних державних адміністрацій, керівництво Офісу президента, а також керівники департаментів охорони здоров'я при ОДА, оскільки воникоординують питання вакцинації на місцях.

Очільник МОЗ закликав медиків вакцинуватися, навіть якщо вони перехворіли на COVID-19.

«Кожен із вас має різний рівень антитіл, і лише вакцина повертає їх титр до безпечних показників», — говорить Степанов.

На думку міністра, «вакцинація захищає від переважної більшості циркулюючих штамів», від середнього й важкого перебігу хвороби, від смерті. 

Chas News повідомляв, що МОЗ збирається оштрафувати «Лекхім» за прострочування поставок китайської вакцини. 

Напередодні у «Лекхімі» заявили, що китайську вакцину Sinovac планують доставити до України до 15 березня.

У ВООЗ висловились проти «паспортів вакцинації» для подорожей