ПЦУ просить інші православні церкви визнати патріарх Кирила єретиком та позбавити його престолу

Православна церква України закликає Вселенського Патріарха та предстоятелів помісних церков засудити духовні злочини Московський патріарха Кирила (Гундяєва) та зняти його з престолу.

Про це повідомив предстоятель ПЦУ митрополит Єпіфаній.

Він наголосив, що Кирил є одним із творців та популяризаторів ідеології «русского міра».

«Сама ця ідеологія, на моє переконання, підпадає під осудження етнофілетизму як єресі Константинопольським Собором 1872-го року. Відповідно, Кирил Гундяєв як співтворець і пропагандист «русского міра» має підлягати осудженню, якщо не зречеться цієї єресі та не виявить плодів покаяння», — наголосив митрополит Київський і всієї України.

Предстоятель ПЦУ додав, що Московський патріарх не тільки поширює єретичне вчення, але й під час богослужінь підтримує російське вторгнення в Україну. Крім того, Кирил розірвав євхаристійного єднання з церквами, які визнали автокефалію ПЦУ, чим призвів до поширення розколів серед православних світу.

У зв'язку з цим Архієрейський собор Православної церкви України звернувся до Вселенського патріарха та предстоятелів помісних церков з проханням засудити духовні злочини Московський патріарха та зняти його з престолу.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Під час проповіді у Прощену неділю Московській патріарх Кирило назвав війну проти України «метафізичною» — простіше кажучи, священною