Путін не попередив уряд рф та держдуму про своє рішення вторгнутись в Україну — росЗМІ

Більшість співробітників уряду росії, адміністрації президента та депутатів держдуми не знали про плани путіна розпочати війну проти України.

Про це повідомляє «Проект».

За інформацією видання, російські високопосадовці не мали плану дій на цей випадок.

«Окрім цього, багатьох вражала сама ідея війни із сусідньою державою. Саме тоді один із високопоставлених співрозмовників «Проекту» в кабінеті міністрів на питання про те, що він думає про війну, зміг видавити лише: «Пі**єць», — йдеться у повідомленні.

Журналісти уточнюють, що особливо безглуздо почувалися ті депутати держдуми, які ще на початку року за завданням керівництва підписали звернення до путіна з проханням визнати незалежність «ЛНР» та «ДНР», не здогадуючись, що воно буде передвісником війни.

«Знайомий одного з парламентаріїв згадує: 24 лютого депутат дзвонив йому чи не в сльозах: він дуже переживав через те, що його підпис під зверненням використали для початку бойових дій», — пише видання.

За час бойових дій «Проект» поговорив із десятком співрозмовників — чиновників та підрядників кремля — і всі вони повторюють, що не розуміють, яких цілей росія досягає в Україні.

Також співрозмовники журналістів зізнавалися: у всьому, що стосується проведення так званої «спецоперації», від пропаганди до відправлення військ в Україну, панують хаос і плутанина.

Раніше ми писали про те, що у Кремлі зараз не розуміють, як закінчити війну за допомогою переговорів і не обвалити рейтинг путіна і скаржаться, що пропаганда «переборщила із нагнітанням теми нацизму в Україні».

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

9 травня путін відкриє другий фронт? Навіщо росії війна у Придністров’ї