Путін не збирається оголошувати мобілізацію чи війну — пєсков

Дмитро пєсков, речник російського президента володимира путіна, запевняє, що 9 травня в росії не збираються оголошували мобілізацію.

Про це він заявив під час спілкування з журналістами.

«Це неправда. Це маячня», — заявив він.

Аналогічну відповідь він надав журналістам і на запитання, чи не збирається путін 9 травня офіційно оголосити війну.

Раніше міністр оборони Великої Британії Бен Воллес припустив, що путін під час святкування Дня перемоги може оголосити про масову мобілізацію. При цьому він підкреслив, що немає конкретної інформації з цього приводу.

«Не буду здивований — і я не маю жодної інформації про це — що він (Путін — ред.), можливо, оголосить у цей день, що «ми тепер перебуваємо у стані війни зі світовими нацистами і нам потрібна масова мобілізація російського народу», — заявив Воллес.

Подібний прогноз висловив і Кирило Буданов, очільник Головного управління розвідки Міноборони. За його словами, в росії вже йде прихована мобілізація, а у відкриту її путін планує оголосити саме 9 травня. При цьому обґрунтувати це рішення він нібито збирається гаслами, що росія воює не з Україною, а з англосаксонським світом.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Росія готує напад на Молдову, це може статися після визнання «Придністров’я» — The Times