Путін особисто бере участь у плануванні наступу армії в Україні — Guardian

Російський диктатор володимир путін настільки особисто залучений до війни проти України, що приймає оперативні та тактичні рішення на рівні полковника чи бригадного генерала.

Про це повідомляє The Guardian із посиланням на західні військові джерела.

За інформацією видання, він допомагає визначити пересування військ на Донбасі, де минулого тижня окупанти зазнали кровопролитної поразки, неодноразово намагаючись форсувати стратегічну річку Сіверський Донець на сході України.

Також, за словами джерел, президент, як і раніше, тісно працює з начальником генштабу росії валерієм герасимовим, попри чутки про те, що його усунули.

The Guardian зазначає, що оцінка особистої причетності путіна до операцій ґрунтувалася на отриманих розвідданих.

«У глави уряду мають бути справи важливіші, ніж приймати військові рішення. Вони мають визначати політичну стратегію, а не занурюватися у повсякденні справи», – прокоментував колишній бригадний генерал британської армії та експерт із наземних бойових дій у Міжнародному інституті стратегічних досліджень Бен Баррі.

Російським загарбникам поки не вдалося досягти прориву на Донбасі, де вони вже місяць ведуть наступ, якому кілька разів не вдалося оточити дрібніші українські сили.

Раніше журналісти-розслідувачі, які займаються питаннями російських спецслужб для Центру політичного аналізу Європи заявляли, що путін передав планування війни в Україні у ГРУ міноборони.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Кремлівське Ватерлоо: мета України — перемогти путіна, а не перемогти росію