Путін особисто схвалив участь Абрамовича у російсько-українських перемовинах —  Financial Times

Путін особисто дав згоду на участь Романа Абрамовича, російського мільярдера у мирних переговорах росії та України.

Про це повідомляє Financial Times із посиланням на два джерела.

Така інформація суперечить давнім заявам олігарха, що він нібито не має близьких відносин із путіним, зазначає видання.

За даними джерел FT, отримавши підтримку путіна, Абрамович зустрівся з високопосадовцем із офісу президента Зеленського, для того, щоб допомогти організувати переговори.

З того часу обидві сторони почали обговорювати попередній план припинення російського вторгнення в Україну, хоча Київ і західні союзники побоюювалися, що Москва може використати переговори, щоб виграти час для перегрупування своїх військ та початку нового наземного наступу.

Однак, західні чиновники, обізнані про перебіг переговорів, сумніваються, що Абрамович взагалі грав якусь роль у цьому процесі.

Інші припустили, що він намагався перебільшити свої зусилля, щоб не стати мішенню для західних санкцій та не втратити контроль над своїми активами у Великій Британії, включаючи футбольний клуб Челсі.

Раніше видання The Wall Street Journal повідомляло, що Зеленський попросив Байдена не запроваджувати санкції проти Абрамовича.

Давид Арахамія, учасник переговорів з боку України та голова фракції «Слуга народу» у Верховній Раді сказав, що зустрів Абрамовича у Гомелі під час першого раунду переговорів. Арахамія підтвердив, що Абрамович бере активну участь у мирних переговорах.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Велика Британія запровадила санкції проти семи олігархів з РФ. Серед них Абрамович та Дерипаска