Путін пообіцяв мешканцям окупованого Донбасу соцвиплати. В МЗС України відреагували
Getty Images

Президент РФ Володимир Путін доручив організувати соціальні виплати для мешканців окупованого Донбасу через російський портал «Держпослуги».

У МЗС України зазначили, що таке рішення не сприяє деескалації.

«Розглядаємо оприлюднення доручення президента РФ щодо надання мешканцям тимчасово окупованої частини Донецької і Луганської областей соцвиплат через російський портал «держпослуги» як чергове порушення суверенітету України, спрямоване на продовження примусової інтеграції населення тимчасово окупованих територій нашої держави у російський політичний, економічний і гуманітарний простір», — йдеться у заяві відомства.

В МЗС вважають показовим той факт, що Кремль вирішив обрати для акції саме під час загострення безпекової ситуації на кордонах.

Відомство вимагає скасувати рішення про виплати та припинити гібридні провокації, які ускладнюють дипломатичний процес.

Раніше Chas News повідомляв, що росіяни почали збирати підписи проти вторгнення в Україну. Вони важають, що війна не тільки не відповідає інтересам РФ, а й загрожує існуванню країни.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини та публікує дивовижні історії. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Чого насправді хоче Путін від України та Європи?