Путін розповів Гетеррішу ту ж саму брехню про Маріуполь, що й Ердогану (оновлено)

26 квітня генеральний секретар ООН Антоніу Гетерріш зустрівся в Москві з президентом рф володимиром путіним.

Під час переговорів, що проходили за вже відомив довжелезним столом, Гетерріш запропонував створити контакту групу Україна-ООН-росія з гуманітарних коридорів. Окремо він підняв питання критичної ситуації у Маріуполі.

«ООН готова за два-три дні провести оцінку ситуації на Азовсталі для організації евакуації цивільних осіб і стати гарантом евакуцації цих людей з Маріуполя», — наголосив Гетерріш.

На цю пропозицію путін відповів відмовою і знову повторив брехню, що у місті вже не ведуться бойові дії.

«Я сьогодні тільки розмовляв з президентом Ердоганом. Він казав, що там йдуть бойові дії. Там нема бойових дій. Вони завершені. Нема бойових дій у Маріуполі, вони припинені», — заявив путін.

ОНОВЛЕНО

Пресслужба генсека ООН за підсумками переговорів повідомила, що путін дав принципову згоду на участь ООН та Міжнародного Червоного Хреста в евакуації мирних жителів із заводу «Азовсталь» у Маріуполі

Нагадаємо, 21 квітня путін під час народи з міністром оборони рф сергієм шоугу наказав припинити штурм «Азовсталі». Але попри це по території заводу кожного дня продовжують наносити артилерійські та ракетні удари.

При цьому на заводі залишаються близько тисячі цивільних осіб, які через постійні обстріли не можуть евакуювати.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Евакуація з Маріуполя: росіяни замість Запоріжжя вивезли людей в окупований Докучаєвськ