Путін вирішив продовжувати війну до остаточної перемоги — Боррель
X / @JosepBorrellF

Головний дипломат Європейського Союзу Жозеп Боррель заявив, що володимир путін збирається воювати з Україною «до перемоги».

Про це він сказав в інтерв'ю The Guardian.

 «Небезпека загрожує нашій демократії, загрожує самій Європі, а не тільки Україні. І якщо ми швидко не змінимо курс, якщо ми не мобілізуємо всі наші можливості, це дозволить путіну виграти війну в Україні», — заявив Боррель.

Він додав, що російський президент ніколи не буде задоволений частковими територіальними здобутками і не дозволить частині України бути в складі ЄС.

«Ми повинні готуватися до тривалого конфлікту високої інтенсивності. Путін вирішив продовжувати війну до остаточної перемоги», — попередив дипломат.

При цьому Боррель визнав, що президент рф помилився щодо потуги своєї армії та сили українського опору.

«Росія так і не спромоглася стати нацією. Вона завжди була імперією з царем, з совітами, а тепер з путіним. Це константа росії, її політична ідентичність і, як наслідок, загроза для її сусідів — і особливо для нас», — підсумував Боррель.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Німеччина подвоїть військову допомогу Україні до €8 млрд наступного року