Путін заявив, що у Зеленського «легітимність закінчилася»

Російський диктатор володимир путін заявив, що легітимність президента України Володимира Зеленського «закінчилась».

Про це він сказав після зустрічі із Олександром Лукашенком у Мінську 24 травня.

Путін зауважив, що бачить «що відновилися зараз розмови, що потрібно повернутися до переговорів». Він повторив, що Москва готова до переговорів «тільки виходячи з сьогоднішніх реалій у зоні спецоперації», тобто закінчити війну на теперішніх лініях фронту.

Водночас російський диктатор додав, що йому нібито немає з ким вести ці переговори, адже легітимність Зеленського «закінчилась».

«А з ким вести переговори? Ми усвідомлюємо те, що легітимність чинного президента закінчилася. Росії при поновленні переговорів з Україною потрібно зрозуміти, з ким можна і потрібно мати справу при підписанні документів», — сказав путін.

Також він заявив, що Стамбульські домовленості 2022 року нібито влаштовували і Україну, і росію.

«Ми маємо базу для переговорного процесу — те, про що ми домовилися в Стамбулі, і те, під чим фактично, під витримкою з цього об'ємного документа, було поставлено підпис глави української делегації», — сказав путін.

Нагадаємо, 24 травня, у Білорусь прилетів літак українського експрезидента-втікача Віктора Януковича. Він приземлився в аеропорту Гомель о 12:50. Водночас хто саме був на борту не уточнюють.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Перший Саміт миру пройде у Швейцарії 15-16 червня — Офіс президента