«Путін — злодій!». У Росії люди вийшли на антиурядові протести на підтримку Навального (фото, відео)
Twitter Ilya Varlamov

31 січня у багатьох містах Росії люди вийшли на антиурядові протести на підтримку російського опозиціонера Олексія Навального. За інформацію російських ЗМІ, силовики затримали вже понад 200 активістів.

Про це повідомляє російська служба BBC.

Видання пише, що у масовій акції протесту загалом візьмуть участь близько 142 міст РФ. Ще десятки акцій солідарності пройдуть за кордоном.

У Москві влада завчасно підготувалася до мітингів. Місцеві чиновники обмежили рух пішоходів, закрили заклади громадського харчування і магазини, а також змінили маршрути руху громадського транспорту і закрили сім станцій метро.

Ще до початку акції у столиці Росії почали затримувати людей. В Єкатеринбурзі на мітинг вийшло близько 2 тис. людей. У Санкт-Петербурзі поліція зранку обшукала помешкання шести активістів. Також у місті закрили вестибюлі деяких станцій метро.

У Пермі силовики перекрили вулиці. Для цього влада міста задіяла навіть  кінну поліцію. У Челябінську на мітингу силовики висмикують людей з натовпу і б'ють кийками. Застосовують силу до протестувальників й у Москві. 

Chas News повідомляв, чи призведуть протести в Росії до депутінізації. 

Напередодні Фонд Навального надав США «санкційний список» оточення Путіна. 

Брата і колегу Навального затримала поліція