Рада провалила голосування за легалізацію зброї в Україні
УНІАН

Законопроєкт про цивільну зброю і боєприпаси не підтримали на сьогоднішньому засіданні Верховної Ради.

Лише 88 депутатів із необхідних 226 проголосували «за».

Згідно із основною пропозицією, право на користування цивільною зброєю могли отримати громадяни, які не мають медичних протипоказань, судимості та не притягувалися до адміністративної відповідальності за окремими статтями.

Власників зброї хотіли зобов’язати страхувати громадянську відповідальність за шкоду, яку вони можуть заподіяти іншим людям або їх майну через володіння зброєю.

Раніше в МВС і Нацполіції виступили проти легалізації обороту короткоствольної зброї  пістолетів. На думку силовиків, це призвело б до зростання числа смертей.

У Раді протягом місяця напрацюють новий законопроєкт про обіг цивільної зброї. Про це заявив голова комітету з питань правоохоронної діяльності Денис Монастирський

У приклад ставлять США, де дозволені пістолети та револьвери. Там поліція частіше стріляє у порушників, і щороку від рук поліцейських гине від 800 до 1 тис. осіб.

В Україні наразі дозволено купувати гладкоствольну зброю тим, хто старше 21 року, а тим, кому виповнилось 25,  нарізну.

Також Сhas News повідомляв, що міністр внутрішніх справ Арсен Аваков виступив проти легалізації марихуани та вогнепальної зброї в Україні. На його думку, узаконення цих речей призведе погіршить ситуацію в країні. 

Усіх власників зброї в Україні перевірять