Рада звільнила Людмилу Денісову з посади омбудсменки — деталі

31 травня Верховна Рада звільнила Людмилу Денісову з посади Уповноваженої з прав людини.

За ухвалення рішення проголосували 234 депутати, повідомив нардеп фракції «Голос» Ярослав Железняк.

Як пише BBC, Денісову звинувачували у тому, що вона не виконувала своїх обов’язків. Зокрема, не брала участі в процедурах обміну полонених та організації гуманітарних коридорів.

Крім того, раніше медійниці звернулися до Денісової з проханням скоригувати риторику її офіційних повідомлень про статеві злочини під час війни. За їхніми словами, вона повинна оприлюднювати тільки підтверджену інформацію, уникати деталізації, сенсаційності та дбати про конфіденційність і безпеку потерпілих.

Водночас 30 травня на пресконференції вона заявила, що вважає своє звільнення незаконним. За її словами, рішення про звільнення було ухвалено після наради в ОП і депутатів просили підписати підписні листи.

«За моєю інформацією Офіс президента не влаштовує моя активність як омбудсмена, активна діяльність, спрямована на збирання та аналіз інформації про порушення прав людини на тимчасово окупованих територіях», — наголосила Денісова та додала, що такі дії є втручанням в роботу Офісу омбудсмена.

Як зазначив нардеп Олексій Гончаренко, Денісова мала ще 9 місяців повноважень.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Скандальний законопроєкт «про розстріл військових» відкликали з Верховної Ради