Радбез ООН проведе 11 лютого зустріч щодо виконання Мінських угод
Getty Images

Рада Безпеки ООН проведе 11 лютого засідання у зв'язку з шестиріччям підписання комплексу заходів щодо виконання Мінських угод. Про це свідчить поширена в понеділок програма засідань РБ.

В самому календарі немає ніякої інформації про призначене засідання, крім того, що його ініціювала Росія.

В лютому у ній головує Велика Британія

Згідно з документом, зустріч пройде по відеозв'язку у відкритому форматі. Як повідомляє ТАСС, ініціатором її проведення виступила Росія.

«Програма щойно прийнята, і я поки не можу сказати, хто виступить з доповіддю від ООН на засіданні», — сказала в понеділок на пресконференції постійний представник Великої Британії при ООН Барбара Вудворд.

Передісторія

21 січня спікер української делегації в ТКГ Олексій Арестович сказав, що нині Україна не розглядає альтернатив Мінським домовленостям, але Росія виконує домовленості тільки по своїй «добрій волі», яка у неї «кульгає».

22 січня представник Донецької області в ТКГ Сергій Гармаш заявив, що заступник керівника адміністрації президента Росії Дмитро Козак у ТКГ фактично визнав нелегітимність Мінських угод.

Заступник голови Ради безпеки Росії Дмитро Медведєв тим часом 1 лютого оголосив, що діяльність президента України Володимира Зеленського його розчарувала. Політик каже, що риторика українського лідера іноді більш радикальна, ніж у його попередника Петра Порошенка.

«Мені здається, що це частково пов'язано з відсутністю дипломатичного досвіду у нього. Певні кола, які впливають на ситуацію всередині України — а це перш за все націоналістично орієнтовані кола, — не дають можливості просуватися по шляху Мінського процесу», — сказав Медведєв.

Окуповані території Донецької та Луганської областей РФ не поспішає «включати» у свій склад, але підживлює конфлікт політично, фінансово, зброєю та російськими паспортами для жителів ОРДЛО.

Пєсков заявив, що питання про «приєднання» Донбасу до РФ не стоїть