Радуцький висловився про можливі перевірки COVID-документів на виборах у Харкові
УНІАН

Михайло Радуцький, голова Комітету Верховної Ради з питань здоров'я нації, допустив, що під час позачергових виборів мера Харкова на виборчих дільницях можуть перевіряти сертифікат про вакцинацію або COVID-тест.

Про це він заявив у «Свобода слова Савіка Шустера» за день до виборів.

«Згідно з законом, мають перевіряти або COVID-паспорти, або ПЛР-тести чи тести на антиген», — сказав Радуцький.

Ольга Айвазовська, голова громадської мережі «ОПОРА», відреагувала, що така ініціатива призведе до зриву виборчого процесу та явки нижче 5%. Вона попросила Радуцького дати роз’яснення щодо заяви.

Радуцький пояснив, що в першу чергу мав на увазі доступ до громадських місць, адже є відповідна постанова уряду про карантинні обмеження.

«Що стосується виборів, то Виборчий кодекс вищий за всі постанови уряду. Центральна виборча комісія зараз додатково пояснить, що обов’язковими вимогами будуть дотримання соціальної дистанції та наявність маски. Адже виборчі дільниці не є громадськими місцями», — зазначив Радуцький.

Про те, що на виборчих дільницях не перевірятимуть ПЛР-тести та COVID-сертифікати, заявив у Telegram Михайло Добкін, кандидат у мери Харкова.

Раніше Chas News писав,що у Раді планують посилити покарання для тих, хто виготовляє або використовує фейкові сертифікати про вакцинацію від COVID-19. За підробку можна буде отримати до восьми років в’язниці.

Смертельна аварія в Харкові: що відомо про підозрюваного та обставини ДТП (відео)