Ракетний удар по Бєлгороду було завдано з території рф — СІТ
З відкритих джерел

Команда дослідників Conflict Intelligence Team встановила, що «українська ракета», яка нібито вдарила по передмісті Бєлгорода та залишила після себе величезну вирву в полі, не могла прилетіти з території України.

1 квітня в соціальних мережах з’явилися кадри з відеореєстратора, де видно попадання невідомого боєприпасу. На зйомці видно, що ракета зі східного або північно-східного напрямку, що є територією рф Україна знаходиться в протилежному боці. Розміри вирви змушують припустити, що боєприпас, який залишив її, був крилатою або балістичною ракетою. За співвідношенням її розмірів та електричних опор поруч це може бути крилата ракета 9М728 ОТРК «Іскандер-М». Відзначимо, що Conflict Intelligence Team є командою блогерів, зазвичай російського походження, яка розслідує події за участю російських військових.   

Нагадаємо, вранці 1 квітня спалахнула пожежа на нафтобазі у Бєлгороді. Російська влада звинуватила в цьому Україну, яка, на їхню думку, атакувала об’єкт двома гелікоптерами Мі-24. Повідомлення цитували всі російські пропагандистські ЗМІ та пабліки в соцмережах. Інформація про удар «української ракети» по передмістю продовження не знайшла залишилася темою обговорення в бєлгородському пабліку.  

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.