Реінтеграція ОРДЛО в Україну займе щонайменше 25 років — міністр
УНІАН

Повна реінтеграція окремих районів Донецької та Луганської областей займе щонайменше 25 років.

Про це повідомляє пресслужба Мінреінтеграції.

Очільник Мінреінтеграції Олексій Резніков та комісар ЄС із питань гуманітарної допомоги та управління кризовими явищами Янез Ленарчіч обговорили гуманітарне розмінування регіону.

Міністр закликав комісара ЄС зустрітися зі звільненим журналістом Стасом Асєєвим. Політв’язень 28 місяців перебував у полоні бойовиків «ДНР».

«Ми усвідомлюємо, що у нас попереду схожий шлях. І я не боюся визнати, що повна безпечна реінтеграція в Україні, а це в тому числі і завершення розмінування, займе не менше 25 років», — наголосив Резніков.

Резніков зазначив, що уряд робить все для того, щоб жителі ОРДЛО максимально комфортно отримували пенсії. При цьому Кабмін скасував обов‘язкову верифікацію упродовж 60 днів.

Водночас 10 листопада українська сторона відкрила два нових КПВВ на Луганщині.

На контрольному пункті в'їзду та виїзду «Щастя» Україна відкрила сервісний центр. У ньому люди отримуватимуть всі адміністративні і соціальні послуги. Жителі ОРДЛО зможуть там вирішити питання стосовно пенсій та зняти готівку.

Довідка

Україна підготувала для ТКГ «План спільних кроків» із пропозицією повного припинення конфлікту й демілітаризації окремих районів Донецької та Луганської областей на початку 2021 року.

Українська сторона ухвалила цей план, щоб створити умови для проведення там місцевих виборів 31 березня 2021 року.

Chas News повідомляв, що Україна готова розгорнути гуманітарні табори на адмінкордоні з Кримом через COVID-19. 

Раніше ми писали, що Світовий банк надасть $100 млн на економіку підконтрольного Донбасу.

Чи варто створювати на Донбасі вільну економічну зону?