Резніков назначив нового гендиректора «Мотор Січі» та звільнив Богуслаєва

Новим генеральним директором заводу «Мотор Січ» став Олексій Нікіфоров. Відповідний наказ видав міністр оборони Олексій Резніков, повідомляє пресслужба міністерства.

Повноваження членів наглядової ради, голови та членів ради директорів підприємства припинили. Арештованого за підозрою в колабораціонізмі В'ячеслава Богуслаєва звільнили з посади президента Мотор Січі.

Новий склад наглядової ради очолив заступник міністра економіки Ігор Фоменко. До новоствореної наглядової ради підприємства також увійшли: Роман Коновалов, Сергій Корж, Юрій Пащенко та Юрій Шаповал.

«Відтепер стратегічне підприємство працюватиме у режимі 24/7 на задоволення оборонних потреб держави. Повністю використовуватиметься потенціал трудового колективу. Мотор Січ буде розвиватися та випускатиме продукцію в інтересах України та ЗСУ», — заявили в Міноборони.

Нагадаємо, 24 листопада суд арештував вже колишнього президента «Мотор Січі» Вʼячеслава Богуслаєва за підозрою в колабораційній діяльності та пособництві державі-агресору. За даними СБУ, під час повномасштабної війни він продовжив постачання двигунів для російських ударних гелікоптерів.

На початку листопада «Мотор Січ» передали у власність держави на період воєнного стану.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

СБУ запобігла вивезенню з України автопарку, зброї і антикваріату Богуслаєва