Резніков заявив, що не обговорював із Зеленським свою відставку

28 серпня міністр оборони Олексій Резніков заявив, що не обговорював з президентом Володимиром Зеленським можливість своєї відставки.

Таку заяву він зробив на пресконференції у відповідь на запитання від ЗМІ, пише РБК-Україна.

«98% нашого спілкування з президентом присвячено забезпеченню Збройних сил, та 2%, ну може 5% — це те, що ми будемо робити після перемоги, що таке двосторонні угоди безпеки, що таке «архітектура безпеки». Багато чого з ним обговорюємо, реформи, резонансні справи в тому числі, я йому даю своє пояснення, показую документи. У мене совість чиста», — наголосив він.

Резніков також нагадав, що відповідно до Конституції саме президент пропонує кандидатів на посади міністрів оборони та закордонних справ.

«Він точно знає, що я не просився на цю посаду. Навпаки, я відмовляв його від цього призначення. Він точно знає, що і скільки я зробив, і він точно знає, що якщо він доручить інший важливий проєкт, я з радістю погоджуся. Тому що ця посада — це Голгофа», — додав міністр.

На уточнення, чи є зараз спілкування із президентом щодо відставки, Резніков негативно похитав головою.

При цьому він не дав прямої відповіді на запитання, чи пропонував йому Зеленський посаду посла України у Великій Британії.

«Ще у 2021 році перед призначенням мене в Міноборони у президента було кілька різних проєктів, які я був готовий реалізовувати. І президент обирав. Посада посла — це не проєкт. Але є кілька різних можливостей, як реалізувати ці великі проєкти, особливо в контексті проєкту майбутнього нашої армії», — сказаві міністр.

Сама ж пресконференція була присвячена скандалу щодо звинувачень у закупівлі Міноборони літніх курток під виглядом зимових і за завищеною ціною.

Резніков знову відкинув усі заперечення, запевнив, що куртки зимові, і нарікань на їх якість не надходило.

«Як мінімум, зимова форма відрізняється від літньої. Це можна подивитися. Поставлено було 180 тисяч одиниць. З яких 45 тисяч — знаходяться на складах. А 135 тисяч — у військовослужбовців ЗСУ. Це було зроблено минулого року, взимку. Відповідно, наші захисники та захисниці воювали в цій зимовій формі. Без жодних нарікань. Якби літня форма була вдягнена зимою, ми б точно про це дізналися — 140 тисяч людей про це б сказали», — заявив він.

 Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Міноборони затвердило жіночу літню військову форму: як вона виглядає (фото)