Рф збільшила поставки скрапленого нафтового газу бойовикам «Талібану» — Reuters

Бойовики «Талібану» в Афганістані подвоїли закупівлі російського скрапленого нафтового газу в період з січня по листопад поточного року.

Про це пише Reuters.

Росія офіційно не визнала «Талібан» як законну владу в Афганістані, але була однією з перших країн, яка уклала ділові угоди з бойовиками після його повернення до влади 2021 року.

Зокрема, минулого року рф та Афганістан підписали угоду про постачання бензину, дизельного пального, газу і пшениці після того, як Москва запропонувала терористам знижку до середніх світових цін на сировинні товари.

Постачання російського скрапленого нафтового газу до Афганістану залізницею в січні-листопаді перевищили 176 тис.т, що більш ніж удвічі перевищує поставки за аналогічний період 2022 року.

Загальний обсяг експорту скрапленого нафтового газу з росії до Центральної Азії за перші 11 місяців року також збільшився вдвічі, до 390,1 тис.т.

Скраплений нафтовий газ, або пропан і бутан, здебільшого використовують як паливо для автомобілів, опалення та для виробництва інших нафтохімічних продуктів.Експорт скрапленого нафтового газу з росії, на відміну від нафти, не став об'єктом західних санкцій. Однак росія переспрямувала свої поставки з Європи, зокрема в Середню Азію. 

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

США перевіряють 100 нафтових танкерів через можливе порушення санкцій проти рф — Reuters