Rheinmetall отримав від ЄС €130 млн на збільшення виробництва снарядів

Німецький концерн Rheinmetall отримав від ЄС понад €130 млн для збільшення виробництва боєприпасів.

Кошти надійшли в межах закону про підтримку виробництва боєприпасів (ASAP). Його ухвалили минулого літа, щоб пришвидшити доставку боєприпасів і ракет в Україну та допомогти державам-членам ЄС поповнити свої арсенали. У Rheinmetall зазначили, що понад чверть від загальної суми в €500 млн підуть на виробництво 155-мм артилерійських боєприпасів і пороху.

Гроші спрямують на шість проєктів дочірніх компаній Rheinmetall у Німеччині, Угорщині, Румунії та Іспанії.

«Ми вдячні Європейському Союзу за довіру до нас. Артилерія має важливе значення в боротьбі України за захист своєї країни. Європейські збройні сили теж потребують поповнення запасів. Ми готові до цього і вже працюємо над цим», — зазначили в оборонному концерні.

Rheinmetall нарощує свої виробничі потужності з 2022 року. Компанія прагне щороку виробляти до 1,1 млн артилерійських снарядів до 2027 року. Крім того, з 2026 року планують щорічно виробляти до 1,5 млн паливних модулів і 3 тис. т вибухівки RDX.

Раніше повідомлялось, що німецький Rheinmetall та «Укроборонпром» утворили спільне підприємство. Там обслуговуватимуть та ремонтуватимуть техніку, яку передали Україні західні партнери.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Німецький Rheinmetall виготовить для України 100 тис. боєприпасів для мінометів