Річниця знищення крейсера «Москва». Турчинов показав пуски двох «Нептунів» по флагману ЧФ рф (відео)
Скріншот

Олександр Турчинов, колишній голова Верховної Ради та екс-секретар РНБО України оприлюднив відео пуску двох крилатих ракет «Нептун» рік тому по російському ракетному крейсеру «Москва», внаслідок чого флагман Чорноморського флоту рф затонув наступного дня.

«Це пуск тих самих двох крилатих ракет «Нептун», які рівно рік тому знищили флагман російського чорноморського флоту «москва». Після того, як «москва» пішла на дно, загроза висадки російського десанту на українське узбережжя Чорного моря була знята раз і назавжди. Це перша, але не остання москва, яка буде знищена українською зброєю та непереможною українською армією!», — підписав він допис.

Затоплення крейсера «Москва»: що відомо

Флагман ЧФ росії ракетний крейсер «Москва» був уражений двома українськими ракетами (ймовірно, «Нептун»), загорівся та затонув у Чорному морі — за офіційною інформацією, 14 квітня.

Про ураження крейсера стало відомо вечері 13 квітня.

Згодом і розробники з київського КБ «Луч», і колишній куратор ракетної програми України підтвердили, що удару по «Москві» було завдано саме українськими протикорабельними ракетами «Нептун».

Росіяни офіційно заявляли лише про пожежу на крейсері, детонацію боєкомплекту, невдале буксирування в умовах шторму — відтак корабель перекинувся й затонув.

В американському міноборони в коментарях ЗМІ підтвердили, що удар та подальше затоплення крейсера є заслугою української ракети.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

З’явилось фото запуску ракети «Нептун», яка потопила крейсер «Москва»