Римсько-католицька церква в Україні відхрестилась від слів Папи про підтримку гей-шлюбів
Getty Images

21 жовтня на Римському кінофестивалі показали документальний фільм «Франциск». У кінострічці міститься цитата Папи Франциска про юридичне визнання союзів гомосексуальних людей. Римсько-католицька церква в Україні відхрестилась від слів Папи про підтримку гей-шлюбів.

Про це йдеться у заяві римсько-католицьких єпископів.  

«Гомосексуальні люди мають право бути у сім’ї. Вони діти божі. Нам потрібен закон про цивільні партнерства. Так вони будуть визнані на юридичному рівні», — сказав Папа у 2019 році в інтерв’ю мексиканській телекомпанії.

Режисер фільму знайшов цю фразу в архівах, бо з інтерв’ю її вилучили за наказом Ватикану.

Українські єпископи наголосили, що слова Франциска — його особиста думка. За їх словами, вчення католицької церкви щодо гомосексуальних стосунків та їхнього юридичного визнання залишається незмінним.

Єпископи посилаються на документ 2003 року, який заперечує визнавати юридично гей-шлюби.

«Церква вчить, що повага до гомосексуальних людей жодним чином не може призвести до схвалення гомосексуальної поведінки або до юридичного визнання одностатевих союзів. Загальне благо вимагає, щоб закони визнавали, сприяли та захищали шлюбний союз як основу сім’ї, первинну клітину суспільства», — йдеться у документі.

У Апостольській адгорації Франциска «Радість Любові» зазначено, що «немає жодних підстав для порівнянь чи аналогій, навіть далеких, гомосексуальних стосунків із Божим планом щодо подружжя і родини», — кажуть у Римсько-католицькій церкві в Україні.

Chas News повідомляв, що у Польщі фітнес-клуб «став» церквою, щоб його не закрили на карантин. 

Кіпрська церква визнала автокефалію ПЦУ