РНБО на п'ять років запровадила санкції проти телеканалу «НАШ»

У п'ятницю, 11 лютого, Рада національної безпеки та оборони (РНБО) запровадила санкції проти телеканалу «Наш», який належить політику Євгену Мураєву.

Про це повідомив Олексій Данілов, секретар РНБО.

Він зазначив, що санкції запроваджені проти низки компаній на п'ять років.

Зокрема, мова йде про компанії «Наша Прага», «Наш 24», «Наш 365».

Під санкції потрапила також кіпрська компанія, на яку оформлені ці юрособи. Кінцевими бенефіціарами цих компаній значаться батьки Мураєва.

«Санкції проти телеканалу «НАШ» запроваджуються на основі відповідних документів за поданням СБУ», — зазначив чиновник.

Реакція Мураєва

11 лютого Євген Мураєв під час мітингу прихильників, яких він зібрав під Харківською облдержадміністрацією на знак протесту проти закриття каналу, заявив, що до останнього не вірив, що це рішення ухвалять і вважає ці санкції «формою розправи».

«Я думав, що насправді влада піде шляхом мирного врегулювання на Донбасі, і їм потрібна буде наша допомога. Тому що це був єдиний канал, який був проти війни, єдиний канал, який не підтримував всю цю воєнну риторику», — сказав Мураєв.

Він також звернувся до президента і заявив про помилку, яка може стати вироком Зеленського.

І з понеділка, 14 лютого, анонсував безстрокові акції протесту.

Що передувало 

Раніше ЗМІ писали, що РНБО заздалегідь планувала розглянути санкції проти політика Євгенія Мураєва та закриття телеканалу «Наш», до якого він має пряме відношення.

Каналом формально володіє його батько та ще деякі інші співвласники.

У січні британська розвідка повідомляла, що Мураєв — ймовірний кандидат, якого Кремль бачить новим главою уряду України після військового вторгнення в країну та повалення нинішньої влади.

Сам Мураєв та РФ дані британської розвідки рішуче заперечували.

Проте, українські ЗМІ та політики часто називають Мураєва та його телеканал «Наш» проросійськими.

У квітні минулого року Нацрада оштрафувала телеканали «Наш» і NewsOne. Це сталося через те, що на «Нашому» дали слово представнику «ЛНР», а Newsone транслював пропагандистські твердження Путіна.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини та публікує дивовижні історії. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

У Німеччині заборонили мовлення російського телеканалу RT DE