Родина Медведчука проживає в Москві — ЗМІ

Родина підозрюваного у держаній зраді нардепа Віктора Медведчука проживає у Москві.

Це з’ясувало російське видання Meduza спільно з «Лабораторією університетської прозорості».

Дружина Медведчука Оксана Марченко у лютому 2022 року, незадовго до початку вторгнення, перебувала у Москві та зустрілася зі співаком Басковим. За декілька днів до початку війни вона виїхала з України до Білорусі. А вже у квітні Марченко виступила на пресконференції у Москві після арешту чоловіка.

18-річна донька Медведчука та похресниця путіна Дар’я проживає на території рф щонайменше з 2021 року. Зараз дівчина навчається в Москві у Вищій школі економіки. Про це свідчить наказ про її зарахування на спеціальність «Управління бізнесом» від 31 серпня 2021 року, який оприлюднили на сайті університету.

Водночас на початку 2022 року Медведчук заявляв, що донька вступила до Женевського університету і планувала виїхати до Швейцарії, але її візу анулювали за декілька днів до навчання.

Як пише видання, Дар’я навчається у ВШЕ разом із двома іншими українськими студентами — Данилом Косовським та Валентиною Шуста. Це діти близьких до Медведчука та кремля людей. Батько Данила є протоієреєм Української православної церкви МП, а батько Валентини — член правління благодійного фонду Медведчука та екскерівник інвестиційної компанії «Укркапітал», яку очолювала Оксана Марченко.

Улітку трьом студентам не вдалося скласти сесію в університеті. Через це їх мали вирахувати, але співробітникам навчального закладу почали погрожувати. За даними видання, Дарʼю Медведчук двічі не вдалося відрахувати з ВШЕ.

Водночас Meduza пише, що невідомо про місцеперебування Віктора Медведчука.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Суд арештував активи Медведчука та Марченко, якими управляли з росії — СБУ