Роман Протасевич вийшов у соцмережі. Блогер все ще перебуває під домашнім арештом
Getty Images

Роман Протасевич — білоруський блогер, якого затримали 23 травня після примусової посадки літака Ryanair — записав відео у Twitter і обіцяє завжди бути на зв'язку.

В кадрі Протасевич виглядає дещо збудженим та запитує, що він пропустив за цей час.

«Привіт, друзі. Це мій новий Twitter. Потихеньку повертаюся до життя в інтернеті.  Тепер буду завжди на зв'язку, ви в будь-який момент можете мені написати або що-небудь прокоментувати», — сказав він.

Білоруське видання TUT.BY нагадало, що блогер перебуває під домашнім арештом. У Білорусі це означає ізоляцію від суспільства вдома або на орендованій квартирі. Зазвичай обвинуваченим забороняють контакти із зовнішнім світом.

Видання зазначає, що іншим політв’язням під час домашнього арешту не дозволяли навіть підійти до вікна або зателефонувати близьким.

Також повідомляється, що Франак Вечерко, який спілкувався з батьками Протасевича, повідомляв, що поряд з Романом на орендованій квартирі постійно є оперативники.

Під відеозверненням блогера вже набралося понад 300 коментарів, і на деякі з них навіть дали відповідь.

Зокрема зазначається, що живе Роман за межами Мінська у приватному будинку та може прогулюватися у дворі. Також він написав, що разом із ним живе його дівчина Софія Сапега.

З приводу тортур Протасевич написав, що «їх не було». На запитання про вакцинацію Роман відповів, що планує зробити щеплення і «з високою вірогідністю це буде саме Супутник».

Багато коментаторів не повірили в щирість Романа та закликають його «подати знак», якщо його змушують це говорити.

Вірні завітам Орвелла. Як кати «ламають» жертву та добиваються від неї щирого визнання своєї неправоти