Росії потрібно до місяця, щоб підготувати новий напад з білорусі — ГУР

Росії потрібно щонайменше 3-4 тижні для того, щоб повернути в білорусь потужну ударну групу, яка буде здатна відновити наступ на північний кордон України.

Про це в інтерв'ю РБК-Україна розповів Вадим Скібіцький, представник Головного управління розвідки Міністерства оборони України.

При цьому він зазначив, що наступ з півночі залежить від того, наскільки противник доб'ється успіху на східному і південному напрямках.

«Особливо на сході — наскільки швидко він зможе виконати ті завдання, які він ставить перед собою. А найближче завдання ворога – вихід на адміністративні межі Луганської, а потім — Донецької областей», — додав Скібіцький.

Білорусь залишається плацдармом для російських військ. На її території наразі перебувають приблизно 1,5 тис. російських військових.

У Брестській і Гомельській областях, які межують з Україною, зосереджено до семи білоруських батальйонів — що становить близько 3,5-4 тис.солдатів.

Раніше повідомлялося, що кремль планує підрив житлових будинків у Мозирі, щоб втягнути білорусь у війну проти України.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

З Білорусі почали вивозити боєприпаси до рф — співтовариство залізничників Білорусі