Російська структура Google вивезла своїх співробітників в Дубай

Російська дочірня структура Google перевезла частину співробітників з росії в Дубай. Тих, які не погодилися на релокацію, звільнять з компанії. Відповідно, в російській Google не залишиться співробітників, і вона найближчим часом припинить свою комерційну діяльність.

Google почала вивозити співробітників з росії ще в березні і на початок травня практично завершила цей процес.

Наприкінці минулого року російська генпрокуратура наклала на Google оборотний штраф в розмірі 7,2 млрд рублів. Причина штрафу – відмова видаляти контент, який заборонений в росії. Нещодавно стало відомо, що компанія так і не сплатила штраф, відповідно, пристави намагатимуться стягнути його в примусовому порядку. Проте, враховуючи релокацію та звільнення персоналу і той факт, що Google, фактично, припинила комерційну діяльність на російському ринку, вона готується оголосити про своє банкрутство. Принаймні, всі підготовчі процеси для цього вона провела.

Це не перший штраф відносно російського підрозділу Google. Наприкінці квітня російський суд визнав Google винною в порушенні законів країни через невидалення контенту, повязаного з війною.

Українська розвідка припускає, що російські олігархи вивозять цінності в ОАЕ