Російська структура ВАТ Google готується заявити про банкрутство

Російська юридична особа-представник компанії Google, ВАТ Google готується оголосити про банкрутство. Це означає, що компанія не зможе виконувати свої фінансові зобов’язання. По результатам діяльності в 2021 році російська структура Google вперше за тривалий час отримала чистий збиток.

Окрім того, ще наприкінці минулого року суд призначив компанії так званий оборотний штраф – такий, який напряму залежить від її виручки. Штраф в розмірі 7,2 млрд рублів було призначено за не видалення контенту, який російська влада вважає забороненим. Наразі відомо, що судові пристави намагатимуться примусово стягнути цей штраф.

Ймовірно, на даний момент компанія не веде господарську діяльність. Ще в перші місяці вторгнення вона сприяла переїзду її співробітників з російських офісів.

Chas News розповідав, що напередодні стало відомо про ймовірний переїзд в Ізраїль іншої великої технологічної компанії «Яндекс». Найбільша російська ІТ-компанія навіть готова продати частину своїх сервісів для досягнення цієї мети.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

YouTube продовжить працювати у росії попри погрози Роскомнадзору