«Яндекс» готується продати частину сервісів

Компанія «Яндекс» шукає покупців на російські активи. Про це повідомили декілька видань з посиланням на джерела в оточенні топ-менеджменту. Компанія планує продати пошту, пошукову платформу та сервіс «Кинопоиск». В самому «Яндексі» такі плани відкидають. Серед ймовірних покупців цих активів називають «Сбер» (один з найбільших російських банків) та «Ростех» (державна компанія, що працює в сфері високих технологій).

Декілька тижнів тому компанія «Яндекс» повідомила про продаж сервісів «Яндекс.Новости» та блог-платформи «Яндекс.Дзен». Новим власником сервісів стане VK, компанія, що володіє соцмережею «ВКонтакте».

В кінці квітня повідомлялось про плани «Яндекса» розділитись на російську та міжнародну компанії з можливим місцем розташування штаб-квартири міжнародної структури в Тель-Авіві.

Напередодні ізраїльські медіа повідомили про звернення очільника «Яндекса» Аркадія Воложа до керівництва Ізраїлю з проханням сприяти переведенню штаб-квартири компанії в цю країну. Хоча пізніше з’явилось спростування щодо релокації всієї компанії, лист від Воложа існує, і ніби-то в ньому йшлося про сприяння в отриманні віз співробітникам компанії. тим більше, що офіс «Яндекса» в Тель-Авіві працює уже декілька років.

Ще на початку березня Chas News розповідав про те, що «Яндексу» може загрожувати банкрутство.

Імовірніше за все, топ-менеджмент зараз розглядає всі шляхи для збереження компанії та розуміє, що відмовитися від російських активів може бути найпростішим та найбільш стратегічно вірним кроком. Пошукова платформа, відома видаленням посилань на опозиційні медіа, може бути тією ціною, яку керівництво «Яндекса» заплатить за те, щоб вийти з російського ринку.

Україна отримала кілька нагород за успіхи в кіберзахисті. За що саме