«Яндекс» збирається розділитися на російську та міжнародну компанії — ЗМІ

Компанія «Яндекс» планує розділитися на дві частини.

Про це пише видання Meduza з посиланням на джерела в компанії.

 «Серед співробітників зараз великий запит на те, щоб «Яндекс» надав би можливість заробляти в інших країнах, а для цього потрібно, щоб з'являлися іноземні юрособи», — зазначило джерело.

Інший співрозмовник з керівництва компанії заявив, що «Яндекс» поділять на російський, який відрізнятиметься від теперішнього, та міжнародний. Останній змінить бренд та назву, його створюватимуть вихідці з «Яндексу».

«Є різні сервіси, які вже успішно розвиваються у різних країнах, і зараз стало зрозуміло, що розвивати їх так, як хотілося, просто неможливо. Вони залишатимуться і в Росії, і розвиватимуться за кордоном. Над цим зараз і думаємо», — зазначив співрозмовник.

Зазначають, що штаб-квартира так званого міжнародного «Яндексу» розташується в Єревані, інший стверджує, що розглядається також варіант перебування в Тель-Авіві.

Раніше Chas News писав, що після вторгнення росії Компанія «Яндекс» оприлюднила звернення до акціонерів про наслідки економічних санкцій. У ньому попередили акціонерів про ризик дефолту після призупинення торгів її акціями.

Крім того, на тлі війни генеральний директор компанії Олена Буніна залишила свою посаду.

«Я не повертатимуся: не можу жити в країні, яка воює зі своїми сусідами», — зазначила вона.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

З початку повномасштабного вторгнення з України вивели понад €3 млрд — БЕБ